ordning i verkstaden

Ordning i verkstaden

Med ordning i verkstaden blir den så mycket mer effektiv att arbeta i med reparationer och dylikt. På så sätt kan du också undvika eventuella olyckor som kan inträffa på grund av rörigt och smutsigt material som ligger i vägen för dig under tiden du arbetar.

Men när det gäller att hålla ordning i verkstaden med alla saker och ting, är det första steget att göra: Upprätta en rutin för dig själv.

Det andra steget är att genomföra några organiseringsstrategier – Att avsätta utsedda platser för förvaring av föremål och att komma på ett system för att kategorisera ägodelar.

Här kommer några användbara tips på att få ordning i verkstaden:

Häng upp en verktygstavla på väggen

ordning i verkstaden - verktygstavla

När det gäller att hålla ordning i din verkstad är ett av de mest användbara tipsen att hänga upp en verktygstavla på väggen. På så sätt får du en plats där du kan förvara ofta använda verktyg. Du kan också använda verktygstavlan för att hänga upp andra saker, som förlängningssladdar eller kablar.

Titta även in i denna blogg wickerlove.

Använd genomskinliga förvaringsbehållare så att du lätt kan se vad som finns i dem

Ett av de bästa tipsen för att organisera din verkstad är att använda genomskinliga förvaringsbehållare. På så sätt kan du enkelt se vad som finns inuti och du behöver inte slösa tid på att rota igenom gamla dåliga lådor för att hitta rätt verktyg eller utrustning. Missa inte att läsa inlägget ” DE BÄSTA NYA TEKNISKA INNOVATIONERNA INOM KONTORSSTÄD FRÅN STÄDFIRMA.

Håll saker borta från golvet

  1. Installera hyllor för att hålla saker borta från golvet – Det håller bättre ordning i verkstaden
  2. Flyttbara kraftiga krokar på väggen – För däck och andra otympliga saker.
  3. Rullbara verktygsdiskar – Så att du enkelt kan ha en rejäl verktygspark mobil och med dig där du arbetar och som är lätt att flytta med sig när nu arbetar med flera projekt samtidigt.
  4. Ha papperskorgar, ev. tunnor och andra kärl för uppsamlingar av papper, miljövänligt och icke miljövänligt avfall – Allt för att det ska vara lätt att sköta och inte behöva sorteras i efterhand.
ordning i verkstaden - kärl

Det är så mycket lättare att hålla ordning i verkstaden om du satsar på fria golvytor, så upp med så mycket som möjligt på väggarna eller hängandes i reglar i taket. Det underlättar inte bara ordningen utan blir även mycket lättare och går mycket snabbare att städa lokalen.

Vill man inte ta hand om den “allmänna städningen” själv – Var inte rädd för att hyra in städhjälp! Bor du tex. i Göteborg så gå in på länken: städfirma göteborg så kommer du till Sverige & co – De är förresten utsedda till den bästa städfirman i Göteborg!

Bra anordningar för slangar och kablar

Det är mycket viktigt att ha bra utrymmen för slangar och kablar i verkstaden. Detta för att förhindra olyckor och randrisker. Välj en typ som kan rullas ihop och hängas på en krok när den inte används eller som är “självindragande”

Belysning

Det är viktigt med bra belysning när du arbetar. Arbetar du när det egentligen är för dåligt ljus, blir du lätt trött och ouppmärksam – Häng gärna därför redan från start ett par extra lampor och spot:ar som arbetsljus i lokalen.

Ventilation

En god ventilation är väldigt viktigt när man använder mycket slipmaskiner så se till att rummet är väl ventilerat och att det finns munskyddsfilter.

Önskar du lite fräschare doft i din verkstad – Läs då en rolig berättelse här om luftfräscharen Poppy – Som passar utmärkt för både verkstaden och i bilen!

Möbler – Arbetsbänk

Om du ska tillbringa mycket tid i verkstaden är det viktigt att möblerna är bekväma. En bra arbetsbänk med bekväm höjd och en justerbar pall gör hela skillnaden.

Det finns många olika sätt att få ordning på din verkstad. Men om du följer de här tipsen är du på god väg att få ett städat och välorganiserat utrymme.

Använd dessa tips för att få ordning på din verkstad – Du kommer att märka skillnad! – Lycka till!

Läs mer bra innehåll här på bloggen! – Här kan du tex. läsa om: Hur du byter H7 LED lampa själv på din bil – Snabbguide

Vill du läsa mer om bilar? Kolla in

https://abbilverkstan.se

Du kan även kolla in bilkungen.

Missa inte denna intressanta och tankeväckande blogg watty.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *