Tvätta

Hur ofta ska du Tvätta din Bil?

En vanlig fråga om biltvätt är att veta när man ska tvätta bilen. Det finns tillfällen då det är uppenbart att din bil behöver en ordentlig rengöring, till exempel efter pollensäsong eller efter att ha kört på en dammig grusväg.

Därför har vi beslutat att berätta för dig hur ofta du bör tvätta din bil. På så sätt vet du när det är en bra idé att ta bilen till ett rengöringsföretag eller tvätta den själv med hjälp av de tips vi har till dig.

Tvätta en gång i månaden

Den första rekommendationen enligt experterna är att tvätta bilen en gång i månaden. Detta rekommenderas när fordonet inte används mycket eller när det inte är särskilt smutsigt och därför inte kräver omedelbar rengöring.

Tvätt var 15:e dag

En annan rekommendation enligt experterna på det bästa rengöringsföretaget är att tvätta bilen var 15:e dag när den är i ständigt bruk. Ju mer du använder den, desto smutsigare blir den och därför måste du tvätta den oftare.

Om du till exempel bor i ett område där det finns mycket damm eller där det ofta regnar, rekommenderar vi att du tvättar ditt fordon var 15:e dag. Du kan antingen tvätta den själv eller ta den till en biltvätt för att få den tvättad.

Tvätt varje vecka

Även om den här frekvensen verkar mycket hög, men detta rekommenderas starkt för de fordon som ständigt används av ett stort antal olika människor under dagen.

Till exempel kräver bilar som ägs av taxichaufförer eller Uber görs vanligtvis en mer frekvent rengöring än en vanlig bil. Samma sak gäller för fordon av busstyp som tenderar att ha många passagerare.

Kom ihåg att hur ofta du än tvättar så är det viktigt att hålla bilen tät från vatten när du tvättar. Vi vill tipsa om denna artikel så att du vet hur du ska göra.

Fullständigt underhåll

Det fullständiga underhållet är en process där bilen utsätts för en grundlig rengöring som innebär att man tar bort säten, kläder osv. Allt detta för att kunna ta bort så mycket smuts som med tiden ackumulerats i de mest dolda outkomliga hörnen av ditt fordon.

Tvätta

Vanligtvis rekommenderas denna typ av underhåll minst en gång om året. Detta beror på att processen att grundligt rengöra ett fordon kan ta upp till en hel dag eller till och med mer, beroende på hur djupt du vill rengöra.

Dagligt underhåll

Precis som det rekommenderas att grundligt rengöra ditt fordon kan vi också rengöra den dagligen för att hålla det i gott skick. Detta beror på att dagligt underhåll hjälper bilen att hålla sig i gott skick och se ren ut utan att man behöver tvätta den dagligen.

Kolla in denna blogg leoandwaltsauto för användbara verktyg och tips

Besök bloggen ferrisautotransport om du är intresserad av att få en guide på hur du tar hand om avfalls från verkstaden.

Vill du läsa mer bilrelaterat, kika in här!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *